Cine suntem?
ATOR-ul este o asociație care își propune să-i implice pe tineri în activități cu caracter religios și să-i familiarizeze cu un mod de viață echilibrat din punct de vedere spiritual. Aici tinerii au ocazia să-și lărgească cercul de prieteni, dar și orizontul de așteptare, pot cere ajutorul unei persoane specializate în cazul în care se confruntă cu o problemă care îi depășește.

Ce ne propunem?
Ne dorim ca în acest cadru tinerii dornici să devină membri ai ATOR Roznov să-și poată descoperi calitățile, să-și accepte defectele și să-și pună în valoare aptitudinile creatoare. În acest scop ne propunem să continuăm activitățile creative începute deja: cerc de împletit metanii, cerc de literatură, cerc de chitară, cerc de pictură, discuții pe diferite teme propuse de membrii asociației, excursii, drumeții, picnic-uri.

Tinerii parohiei Podoleni se bucură deja de această asociație de peste 5 ani, timp în care s-au desfășurat numeroase astfel de întâlniri. În cadrul cercului de metanii tinerii au învățat să împletească aceste brățări în diferite culori și forme ca apoi să le expună în pridvorul Bisericii. În ceea ce privește clubul de pictură, membrii acestuia au privit cu entuziasm această șansă de a fi inițiați în pictura icoanelor pe sticlă. Roadele acestor munci au fost vizibile în scurt timp, când tinerii, coordonați de părintele lor, au organizat o expoziție cu vânzare în care au arătat întregii comunități talentul lor neremarcat până atunci. În toți acești ani de când a luat ființă această asociație, s-au organizat numeroase excursii și drumeții, membrii acesteia având șansa să viziteze întreaga țară. Desigur că această ocazie îi apropia pe aceștia astfel încât să lege prietenii durabile peste ani.

Diana Bâzgan

Activități:

  • Campanie ecologizare 2011
  • Expoziție de icoane
  • Încondeiere ouă
  • Întâlnire liceeni (toamnă 2011)
  • Adunarea Tinerilor Creștin Ortodocși din Moldova (Iași 2011)
  • Podoleni